Aardewerk de Stegge

aarde-werkdestegge.nl
De Praktijkschool voor Duurzaamheid is opgericht om mensen te inspireren tot een duurzame leefstijl. Alles op het terrein van Aarde-Werk 'de Stegge' staat in dienst van educatie rondom duurzaamheid.

B&T verantwoord veranderen

vbent.org
Beter onderwijs Wij geloven in de jeugd. En wij geloven in onderwijs dat jongeren helpt hun plek te vinden. Daarom werken wij in het onderwijs. Met, naast en voor u. Van de klas tot aan de bestuurskamer en van leraar tot raad van toezicht. En alles daartussen. Met oog voor kinderen en leraren en verstand van processen en organisaties.

Bee Foundation

bee-foundation.nl
Samen laten wij het hart van de natuur zoemen Mensen in beweging brengen voor het welzijn van wilde bijen en biodiversiteit, door hen te leren kijken door de ogen van wilde bijen naar de natuur.

Clewits Advies

clewitsadvies.nl
Advies Water, Ruimte en Natuur

De Haëlla Stichting

https://haella.nl/stichting/
De Haëlla Stichting helpt om idealen van bevlogen mensen te verwezenlijken. Mensen die iets willen doen voor anderen, of voor het milieu.

De Kwikstaart

dekwikstaart.nl
Kinderen stimuleren en motiveren om met hun onderzoekend vermogen het maximale uit hun mogelijkheden te halen. Op sociaal, cognitief en creatief gebied.

Gemeente Nieuwegein

https://www.nieuwegein.nl/kunst-cultuur-en-sport/rijksmonumenten
In Nieuwegein staan 103 rijksmonumenten. Ze zijn te vinden in de oude dorpskernen Jutphaas en Vreeswijk en ook in het voormalige buitengebied met buitenplaatsen, kastelen, boerderijen, forten en batterijen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie aan het rijke verleden van Nieuwegein.

Gemeente Waalre

https://www.waalre.nl/100
Waalre100 is een jaar lang feest. We zetten samen met de inwoners Waalre in heel 2023 zowel lokaal als regionaal op de kaart door unieke activiteiten, opvallende uitingen en duurzame projecten.

Gemeente Zeist

Zeist.nl
Welkom bij Samen Duurzaam Zeist! Wij zijn een brede beweging van bewoners en organisaties die samen werken aan een groen, gezond en duurzaam Zeist.

Het Duet

hetduet.nl
Het Duet is een ontmoetingsplaats in de wijk, waarin we alle kinderen van 0-13 een uitdagende en veilige speel- en leeromgeving bieden, zodat ieder kind zich veelzijdig kan ontwikkelen.

Hoeve Kazan

https://hoevekazan.nl/index.php/winkel-erf/
Het beleefpad kun je op eigen gelegenheid volgen, al dan niet ondersteund met een heuse speurkaart! Kun jij alles vinden? Het beleefpad laat ons bedrijf in al haar facetten zien en beleven.

Houtense BIJzaken

https://www.houtensebijzaken.nl/zoemzoem/
Houtense bijzaken is een inwonersinitiatief van Houtenaren, die in actie komen voor de wilde bij. We leggen op zoveel mogelijk plaatsen bloemenoases aan. Niet alleen mooi om te zien, maar ook nuttig voor de bij.

Kleuterspeeltuin Het Vogelnest

hetvogelnest-utrecht.nl
Het Vogelnest is een natuurspeellocatie voor basisscholen uit Utrecht en omgeving Jaarlijks komen duizenden kleuters tijdens schoolreisjes naar deze bijzondere plek. Nooit eerder in de geschiedenis groeiden zo veel kinderen zo ver weg van de natuur op. Het Vogelnest wil kinderen weer in contact brengen met de natuur.

Land van ons | Polderlab

https://landvanons.nl/oud-ade/opening-polderlab/
Het PolderLab Vrouwe Venne, dat melkveeboeren moet helpen in hun zoektocht naar rendabele en duurzame landbouw.

NME Groen Doet Goed Houten

https://www.ivn.nl/aanbod/groen-doet-goed/houten/
In de gemeente Houten brengt het NME-centrum partners bij elkaar om kinderen in Houten de natuur meer te laten beleven.

Open monumentendag

https://www.openmonumentendag.nl
Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen.

Provincie Utrecht

provincie-utrecht.nl/onderwerpen/natuur/natura-2000/oostelijke-vechtplassen
De Oostelijke Vechtplassen is een uniek natuurgebied in het noordwestelijke gedeelte van de provincie Utrecht dat onderdeel is van het Europese Natura 2000-netwerk. Om dit natuurgebied te behouden voor de toekomst is de voedselrijke toplaag is afgeplagd, er zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd en het waterbeheer is aangepast. We maken we het gebied klaar voor een flora- en faunarijke(re) toekomst. Het BertBos laarzenpad biedt toelichting en beleving aan de recreant en omwonenden van dit unieke stukje natuur.

Rijksmuseum Boerhaave

rijksmuseumboerhaave.nl
Rijksmuseum Boerhaave is de schatkamer van wetenschap en geneeskunde. De collecties van Rijksmuseum Boerhaave weerspiegelen vijf eeuwen wetenschapsgeschiedenis in Nederland en laten zien waar het in de wetenschap om draait: nieuwsgierigheid, lef, creativiteit en doorzettingsvermogen.

SOESA | Vrienden van Amelisweerd

krachtvanutrecht-initiatief.nl
Stichting SOESA (Stichting Onderzoek en Educatie Stad en Amelisweerd) De Vrienden van Amelisweerd zijn een voortzetting van de Werkgroep Amelisweerd, die in 1971 werd opgericht om de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen te beschermen tegen de gevolgen van de aanleg van rijksweg 27. De Vrienden van Amelisweerd blijven opkomen voor de bijzondere landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen.

Staatsbosbeheer

staatsbosbeheer.nl
Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 265.000 ha natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten.

Stichting Technotrend

stichtingtechnotrend.nl
Stichting Technotrend ontwikkelt educatieve lespakketten, programma's en projecten voor leerlingen op (brede) scholen, buitenschoolse opvang (bso), voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs, waarbij techniekeducatie wordt verbonden aan duurzaamheid.

Stichting Weerwoud

https://utopiaeiland.nl/over-ons/
Het doel van de stichting is om iedereen te betrekken bij meerjarige landbouw en het herstel van ecosystemen.

Vogelbescherming Nederland

vogelbescherming.nl
Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden.

Wijzer aan de Amstel

wijzeraandeamstel.nl
Stichting voor onderwijs Uithoorn & De Kwakel