Concept en ontwerp speurpad

Beleefpad Spionnenroute

Staatsbosbeheer

Fort 't Hemeltje is in september 2016 opengesteld voor publiek. Deze laatst gebouwde vesting van de Nieuwe Hollandse Waterlinie bij Houten is na jarenlange renovatie en restauratie klaar. Dit interessante culturele erfgoed biedt nu plaats aan duurzame initiatieven en een rijke natuur. Maar hoe breng je al die verschillende waarden, van vroeger en nu, samen bij een breed publiek onder de aandacht?

 

Concept en ontwerp

“Als spion met je missiekaart op pad, verken je het buiten- en binnenfort, kraak je de code en ontdek je het geheim van dit duurzame fort!”

Met boswachter Tineke Harlaar van Staatsbosbeheer heeft Toink CREATIE een spannende beleefroute ontwikkeld: de Spionnenroute. Deze bijzondere wandelroute, met name gericht op gezinnen, brengt je rond en in het fort langs afwisselende boeiende plekken. Opdrachten, vragen, weetjes, informatie en foto's laten je de natuur en de geschiedenis beleven. Aan het eind van de missie wacht een verrassing. Zo komt dit prachtige historische fort echt tot leven!

Beleef het fort door de ogen van een spion

Met de Spionnenroute ga je op een geheime missie. Haal je Missiekaart uit de speciale brievenbus en ga op pad. Speur het terrein af, naar het volgende nummer. Speurogen, 'gluurders', wijzen je de weg. Gluur, luister, sluip, kijk en ontdek. En wees dapper: ga door donkere gangen met vreemde geluiden in één van de flankbatterijen. Of spot verborgen ruimtes. Verzamel alle aanwijzingen en kraak de code. Aan het einde kent het fort geen geheimen meer voor jou - van vleermuizen en geheime taal tot kanonnen en zaadbommen - en wacht je een duurzame beloning!

Toink CREATIE verzorgde concept, ontwerp en productie van de mix aan grafische en ruimtelijke communicatiemiddelen voor deze spannende route.

Kom zelf kijken op Fort 't Hemeltje!

Fort bij 't Hemeltje

Fortweg 11
3992 LX Houten