Concept en ontwerp | Educatie en beleving

Natuurspeellocatie Het Vogelnest

Stichting Het Vogelnest

Ontwerp binnen- en buiteninrichting

Stichting Het Vogelnest ontvangt de kleuters van basisscholen uit Utrecht en Bunnik, in de vorm van schoolreisjes. Met de nieuw te ontwerpen binnen- en buiteninrichting wil Het Vogelnest het hele jaar open gaan en zo de kleuters de vier seizoenen laten beleven. Naast de inrichting voor binnen en buiten is ook de wens om het educatieve aanbod hierop af te stemmen.

Het concept en ontwerp is in co-creatie met leerkrachten en voedselbosdeskundige gevormd. Middels enquete uit een verkenningsfase, excursie met betrokkenen, workshops en presentaties.

Kleuter speeltuin

Het concept en ontwerp van het totale educatieve spel- en speelaanbod voor de inrichting van het buitenterrein én de educatieve koppeling met de binneninrichting is specifiek op kleuters afgestemd. Er is hierbij rekening gehouden met praktisch en functioneel beheer, gebruik en onderhoud want de locatie heeft geen beheeder en de wisselende huurder moet gemakkelijk uit de voeten kunnen met het aanbod.

Concept en ontwerp

“Beleef de vier seizoenen op Het Vogelnest."
Het terrein is opgedeeld in verschillende speelzones: oerwonen, wonen op het landgoed, het nest, de plukgaard en de boer en overleven in de natuur, waarbij ingezet is op natuurlijke speelaanleiding.