Concept en ontwerp beleefpad

PolderPracht experience - Oerol, Terschelling

Vogelbescherming

Recrerende fietsers lokken

Tijdens het Oerol-festival konden tienduizenden bezoekers genieten van het pas geopende beleefpad: het Gruttokuikenpad. Als je aankomt in het dorp Oosterend, kun je het niet missen. Het speelse ontwerp verleidt de recreërende fietsers al op afstand. Het beleefpad verteld het verhaal van de Vogelbescherming en de biologische boeren. En uiteindelijk kom je uit bij het entree en winkel van biologische boerderij De Zeekraal.

Het manshoge Gruttokuikenpad

Als mens kan je je even verplaatsen in een gruttokuiken en Je kan hier ervaren hoe het is voor een gruttokuiken om door een bloemrijke weide te lopen op zoek naar insecten. En je verwonderen over de hoeveelheid insecten die een gruttokuiken per dag eet: wel 10.000! Uiteindelijk kom je uit in de boerderijwinkel, vol heerlijke Terschellingse streekproducten. Op een ongedwongen en aangename manier doe je kennis op van de samenwerking tussen boer en land, met oog voor de weidevogel en de heerlijke streekproducten in de boerderijwinkel.

Onderdeel van PolderPracht project Terschelling

Dit gruttokuikenpad is onderdeel van een veel groter project van de Vogelbescherming: PolderPracht Terschelling. Hiermee wil de Vogelbescherming van de Terschellinger polder een trekvogelparadijs maken. Zowel de eilandbewoner als de toerist kan hier dan van genieten. Samen met boeren, kaasmakers en ondernemers laat de Vogelbescherming zien dat dit op een duurzame manier kan.

Toink Creatie zorgde voor het concept en ontwerp van het Gruttokuiken-beleefpad in opdracht van Buro Kloeg. Buro Kloeg verzorgde de productie en uiteindelijke realisatie.

Het beleefpad is een van de onderdelen van een 25 km lange fietsroute door de polder. Hiervoor heeft Toink Creatie ook verschillende buitencommunicatiemiddelen ontworpen. Deze zullen later dit jaar geplaatst worden. Door deze route te fietsen krijg je een hele andere kijk op de polder en ontdek je van alles over het komen en gaan van de 'vliegende toeristen’: de weidetrekvogels!