Inhoud internationaal ontsluiten

Museum applicatie

Rijksmuseum Boerhaave

Ontwikkeling app voor engelstaligen

Museum Boerhaave in Leiden is heropend als Rijksmuseum Boerhaave, dé schatkamer van wetenschap en geneeskunde. Na een grootscheepse verbouwing heeft het museum een compleet nieuw interieur gekregen. Eigentijdser, interactiever en menselijker, volgens directeur Dirk van Delft.De nieuwe naam moet benadrukken dat Boerhaave een van de topmusea in Nederland is, met een collectie om je vingers bij af te likken. Om de inrichting ook voor Engelstaligen te ontsluiten heeft Toink Creatie een app ontworpen. Met een tablet kan de bezoeker scrollen door de expositiezalen en klikken op het desbetreffende object. Doordat er niet voor Engelse tekst bij de vitrines is gekozen, komen de objecten in de expositiezalen beter tot hun recht.

Extra kansen

Deze museumapp biedt ook de mogelijkheid in de toekomst om meerdere talen aan te bieden. Het museum kan middels een Content Management Systeem (CMS) zelf de inhoud aanpassen en zo de app up-to-date houden. Verder blijkt dat de tekst op de tablet beter leesbaar is in donkere expozalen ideaal voor de wat oudere bezoeker.

Ook een bezoekje brengen aan dit fantastische museum? Kijk op rijksmuseumboerhaave.nl

Meer weten over app ontwikkeling? Bel of mail Toink Creatie

 

Testimonial

"Barbe heeft Rijksmuseum Boerhaave begeleid bij de ontwikkeling van een app met CMS voor een tablet met Engelstalige tentoonstellingsteksten. Ze is betrokken en flexibel, en het was heel fijn om met haar samen te werken. De samenwerking heeft dan ook geleid tot een mooi product als resultaat!"

Desirée Hagens

Project manager Educatie bij Rijksmuseum Boerhaave