Bewuste mensen aanspreken en inspireren tot duurzaam gedrag

Buitencommunicatie en beleving

Aardewerk de Stegge

Als je als ondernemer niet meer iedereen persoonlijk kan rondleiden

Initiatiefnemers Gea Boessenkool en Jan-Willem van de Velde van praktijkschool voor duurzaamheid Aarde-Werk de Stegge willen een groeiende groep bewust levende mensen vinden, aanspreken en inspireren tot duurzaam gedrag in huishouding, bedrijf en school. Op het terrein van 1,8 hectare zijn elementen van duurzaam leefsystemen te zien waarin biologische voedselproductie en kringlooptoepassingen voor water, voedsel en energie centraal staan. Het doel van de buitencommunicatie en het beleefpakket is dat bezoekers zelfstandig op verkenning kunnen gaan en wegwijs en wijzer worden gemaakt. Voor vragen staan uiteraard Gea en Jan-Willem altijd open.

Wegwijs en wijzer maken

Voor het inzichtelijk maken van deze duurzame leefsystemen op locatie en het wegwijs maken van deze oriënterende bezoeker op deze voedende locatie is gekozen voor een grafisch ontwerp dat de natuurlijke omgeving niet verstoort.

Een familie aan kleurrijke informatiepanelen met verhelderende infographics of historische foto's maken ingewikkelde processen zichtbaar en beleefbaar. Met als doel de informatie verspreiden en mensen stimuleren hun leefwijze in overeenstemming te brengen met wat de aarde kan bieden en verdragen.

Daarnaast worden educatieve activiteiten aangeboden waarbij de nadruk ligt op ervaringsgericht leren, kennisontwikkeling en toepassingen van principes uit de permacultuur.

Meer weten over deze bijzondere plek? Kijk op aarde-werkdestegge.nl

Meer weten over ontwerp en/of techniek van deze informatiepanelen? Bel of mail Toink Creatie

 

Testimonial

"Barbe Messing hebben we leren kennen als een professionele ontwerper /vormgever die met originele ideeen komt, deze goed en verzorgd presenteert en, bij voortschrijdend inzicht, ook zonodig weer kan loslaten voor een beter idee. Barbe is heel betrokken en prettig in de klant- communicatie en punctueel in haar afspraken."

Gea Boessenkool

Bestuurslid bij Stichting Aarde-Werk De stegge