WegWijs op het boerenerf

Erfbeleefroute met speurkaart

Hoeve Kazan | Belevenisboerderij

Met of zonder speurkaart het erf beleven

De beleefroute met speurkaart spreekt een zeer gevarieerde groep van jong en oud aan met informatie in behapbare stukken de zogenaamde beleefpunten. Deze kan de bezoeker verspreid vinden op het erf. Van de bijentuin, The Roundhouse tot het uitzicht over de weides valt er van alles te ontdekken. De borden afwisselend van groot tot klein nodigen uit tot waarnemen, ontdekken en beleven.

Vanaf het entreepaneel via oriëntatiepaneel het erf verkennen

Het welkomstpaneel heet het publiek welkom en nodigt uit het erf verder te verkennen. Tegelijkertijd krijgt men hier een overzicht van de hoeve met al haar facetten. Bij dit punt kan men ook een speurkaart meepakken. Hiermee wordt het jonge publiek uitgedaagd. Een volle zoekkaart kan in de winkel een lekker stukje worst opleveren.

Het oriëntatiepaneel iets verderop biedt overzicht van de verschillende beleefpunten en zones waar jij als bezoeker wel en niet mag komen en nodigt uit om naar het bezoekersplatvorm van de Roundhouse, het centrum van de boerderij, te gaan. Vanuit dit hart neem je de kernactiviteiten van Hoeve Kazan waar. Het bezoekersplatvorm biedt inzicht én daarnaast prachtig uitzicht. En wanneer de koeien op de wei staan, geven de spandoeken een impressie hoe de koeien eruit zien wanneer ze in de stal staan.

Zapsgewijs beleven

Vanuit de stal gaat men het erf verder verkennen en de overige beleefpunten ontdekken. Er is geen chronologische volgorde, de informatie kan zapsgewijs beleeft worden.