Concept en ontwerp beleidposters

Koersposter, schoolplan- en jaarplanposters

Wijzer aan de Amstel

De essentie van beleidsplannen in een oogopslag zichtbaar

Hoe kan je ervoor zorgen dat je bij het vormen van beleid, strategie of jaarplannen je samen tot de kern komt. En hoe maak je deze blijvend zichtbaar voor iedereen en zorg je ervoor dat het niet in een een of andere la belandt? En dat de inhoud gedragen wordt door het hele team en je als basisschool hier trots mee naar buiten kan treden?

Dit was de vraag waar Wijzer aan de Amstel voor stond bij de kwaliteitsverbeterslag van vijf basisscholen in Uithoorn.

De beleidsplannen gevat in A1 posters

Het concept is de plannen te vangen op A1 posters. Waardoor je gelaagd de informatie kwijt kan. Van afstand aansprekend beeld en kop tot meer in detail per onderwerp. Per school zijn uiteindelijk drie posters gemaakt. De eerste gaat over de overkoepelende koers van de vijf basisscholen en is gevat in de zogenaamde Koersposter. Vervolgens heeft elke school een schoolplan (4 jarenplan) en jaarplan gemaakt en ook deze zijn vormgegeven als schoolplan- en jaarplanposters. Van dit drieluik zal de jaarplanposter met de acties van het specifieke schooljaar in beeld, elk jaar aangepast worden en hiermee houdt het team de jaarlijkse speerpunten in het vizier. En wordt het geheel zichtbaar voor betrokkenen en geïnteresseerden. Qua ontwerp ga je van een overkoepenende koersplanposter in de sfeer van "I have a dream" tot uiteindelijk hele concrete jaarplanposters die ingezoemen op de specifieke school en wijk.

Naar buiten

Met dit drieluik: de koersposter, schoolplanposter en de jaarplanposter treed de school naar buiten. Welliswaar binnendeurs, maar ouders en medewerkers kunnen zien waar de school voor staat en hoe de school aan kwaliteit werkt.

 

Testimonial

"Soms heb je iemand nodig die op een andere manier naar een proces kijkt en creativiteit weet in te zetten om tot een prachtig eindproduct te komen. Barbe is zo iemand. Ze luistert, creëert, overlegt en zorgt voor verbazing. Daarnaast is ze erg prettig in de omgang en is het een leuk "mens" om mee samen te werken. Voor onze stichting heeft ze, tot grote tevredenheid, verschillende beleidsstukken grafisch uitgewerkt. Het zijn ware kunstwerken geworden! Een aanrader!"

Mogens Domela Nieuwenhuis

Directeur-bestuurder bij Wijzer aan de Amstel