Nieuw Gruttokuiken-beleefpad op Oerol Terschelling

"Bij deze expeditie kun je ervaren hoe het is om als kuiken door het hoge kruiden- en bloemrijke gras te lopen, op zoek naar insecten. Een gruttokuiken eet wel 12.000 insecten per dag."

Nog een weekje en dan breekt het los hier op Terschelling. Duizenden recreanten komen dan naar Terschelling voor het indrukwekkende Oerol-festival. De voorbereidingen zijn op het hele eiland al in volle gang. Ook bij biologische schapenboerderij De Zeekraal. Hier wordt het Gruttokuiken-beleefpad van de Vogelbescherming geplaatst. Een van de 'Sense of Place’-expedities op het eiland tijdens Oerol. Bij deze expeditie kun je ervaren hoe het is om als kuiken door het hoge kruiden- en bloemrijke gras te lopen, op zoek naar insecten. Een gruttokuiken eet wel 12.000 insecten per dag.

Dankzij de samenwerking van de Vogelbescherming met de biologische boeren op het eiland, kunnen de weidevogels zoveel insecten vinden. Kom het beleefpad zelf ervaren. Ook na Oerol zal deze attractie blijven staan en kun je middels een 25 km lange fietsroute door de Terschellingerpolder heerlijk genieten van het prachtige landschap en vele trekvogels spotten. Het is een waar vogelparadijs aan het worden!   

Het ontwerp bestaat uit manshoge cortenstalen silhouetten in combinatie met palen van robiniahout. Het cortenstaal zal door weer en wind een warme roestbruine kleur krijgen. Dit alles wordt stevig verankerd in de grond, want het kan lekker waaien op Terschelling. Concept en ontwerp zijn van Toink Creatie, in een inspirerende samenwerking met de Vogelbescherming. Productie en realisatie worden verzorgd door Buro Kloeg.