Concept en ontwerp beleefpad

PolderPracht experience - Oerol 2017

Vogelbescherming - Buro Kloeg

Tijdens het Oerol-festival konden tienduizenden bezoekers genieten van het pas geopende beleefpad: het Gruttokuikenpad. Het speelse ontwerp lonkt recreërende fietsers al op afstand, met de intentie dat zij de biologische boerderij De Zeekraal bezoeken. Zo doen zij op een ongedwongen en aangename manier kennis op van de samenwerking tussen boer en land, met oog voor de weidevogel en de heerlijke streekproducten in de boerderijwinkel.

Het beleefpad leidt naar de entree en winkel van boerderij De Zeekraal. Als je aankomt in het dorp Oosterend, kun je het niet missen. Fietsers worden hier verleid hun fiets te parkeren en te dwalen tussen manshoge cortenstalen gruttokuikens, hoog gras en allerlei weidebloemen en -kruiden met insecten. Je kan hier ervaren hoe het is voor een gruttokuiken om door een bloemrijke weide te lopen. En je ook verwonderen over de hoeveelheid insecten die een gruttokuiken per dag eet: wel 12.000! Uiteindelijk kom je uit in de boerderijwinkel, vol heerlijke Terschellingse streekproducten.

Dit gruttokuikenpad is onderdeel van een veel groter project van de Vogelbescherming: PolderPracht Terschelling. Hiermee wil de Vogelbescherming van de Terschellinger polder een trekvogelparadijs maken. Zowel de eilandbewoner als de toerist kan hier dan van genieten. Samen met boeren, kaasmakers en ondernemers laat de Vogelbescherming zien dat dit op een duurzame manier kan.

Toink Creatie zorgde voor het concept en ontwerp van het Gruttokuiken-beleefpad in opdracht van Buro Kloeg. Buro Kloeg verzorgde de productie en uiteindelijke realisatie.

Het beleefpad is een van de onderdelen van een 25 km lange fietsroute door de polder. Hiervoor heeft Toink Creatie ook verschillende buitencommunicatiemiddelen ontworpen. Deze zullen later dit jaar geplaatst worden. Door deze route te fietsen krijg je een hele andere kijk op de polder en ontdek je van alles over het komen en gaan van de 'vliegende toeristen’: de weidetrekvogels!


Share