Museumapplicatie voor Engelstaligen

Museum app

Rijksmuseum Boerhaave

Museum Boerhaave in Leiden is heropend als Rijksmuseum Boerhaave, dé schatkamer van wetenschap en geneeskunde. Na een grootscheepse verbouwing heeft het museum een compleet nieuw interieur gekregen. Eigentijdser, interactiever en menselijker, volgens directeur Dirk van Delft.

De nieuwe naam moet benadrukken dat Boerhaave een van de topmusea in Nederland is, met een collectie om je vingers bij af te likken. Om de inrichting ook voor Engelstaligen te ontsluiten heeft Toink Creatie een app ontworpen. Met een tablet kan de bezoeker scrollen door de expositiezalen en klikken op het desbetreffende object. Doordat er niet voor Engelse tekst bij de vitrines is gekozen, komen de objecten in de expositiezalen beter tot hun recht.

Deze museumapp biedt ook de mogelijkheid in de toekomst om meerdere talen aan te bieden. Het museum kan middels een Content Management Systeem (CMS) zelf de inhoud aanpassen en zo de app up-to-date houden. Verder is de tekst ook goed leesbaar voor de wat oudere bezoeker in de vaak donkere expozalen.

Ook een bezoekje brengen aan dit fantastische museum? Kijk op rijksmuseumboerhaave.nl

Meer weten over app ontwikkeling? Bel of mail Toink Creatie

Share