Bewuste mensen aanspreken en inspireren tot duurzaam gedrag

Buitencommunicatie en beleving

Aardewerk de Stegge

Initiatiefnemers Gea Boessenkool en Jan-Willem van de Velde van praktijkschool voor duurzaamheid Aarde-Werk de Stegge willen een groeiende groep bewust levende mensen vinden, aanspreken en inspireren tot duurzaam gedrag in huishouding, bedrijf en school. Het terrein van 1,8 hectare wordt daarom fasegewijs uitgebouwd tot een duurzaam leefsysteem waarin biologische voedselproductie en kringlooptoepassingen voor water, voedsel en energie centraal staan.

Toink Creatie helpt met het inzichtelijk maken van deze duurzame leefsystemen op locatie. En het wegwijs maken van deze oriënterende bezoeker. Hierbij is gekozen voor een grafisch ontwerp dat de natuurlijke omgeving niet verstoort.

Een familie aan kleurrijke informatiepanelen met verhelderende infographics of historische foto's maken ingewikkelde processen zichtbaar en beleefbaar. Met als doel de informatie verspreiden en mensen stimuleren hun leefwijze in overeenstemming te brengen met wat de aarde kan bieden en verdragen.

Daarnaast worden educatieve activiteiten aangeboden waarbij de nadruk ligt op ervaringsgericht leren, kennisontwikkeling en toepassingen van principes uit de permacultuur.

Meer weten over deze bijzondere plek? Kijk op aarde-werkdestegge.nl

Meer weten over ontwerp en/of techniek van deze informatiepanelen? Bel of mail Toink Creatie

 

Share